Text Box: فرمان شاهنشاهی

اگر بياد داشته باشيم، در مصاحبه ای که شاه با اوريانا فالاچی داشت در برابر سؤالی که  اوريانا از شاه می پرسد «اعليحضرت اوامر خود را چگونه به مسؤلين ابلاغ ميفرمايند؟» شاه پاسخ ميدهد در جلساتی که با دولت و ساير مسؤلين دارم هر وقت با موضوعی موافق نبودم با حرکات چشم به آنها می فهماندم که موافق نيستم، در اين حالت آنها خود متوجه ميشوند و موضوع را تغييرميدادند» و چنين بود که در لحظات حياتی و حساس او را تنها گذاشتند و همه نارسايی ها را به نام او اعلام داشتند.  
                  
در بهمن‌ سال ۸۷ اعلام شده‌ بود که دولت «یک میلیارد دلار درآمد نفتی» را به خزانه کشور واریز نکرده‌ است در آن  تاریخ علی لاریجانی، رییس مجلس گفته بود « از دیوان محاسبات خواهش میکنیم با جدیت این موضوع را پیگیری کند»، عليرغم اين سخنان دو سال پس از آن درخواست، و فرمان خامنه ای به انتصاب مجدد احمدی نژاد که بهای آن کشتار،  بازداشت و شکنجه مردمی بود که رأی خود را در خرداد 1388 می خواستند، بيلان تخلف دولت، دوازده برابر بیشتر ميشود.

در بودجه سال ۹۱ کل کشور نيزجدولی تحت عنوان «جدول شماره ۱۲» وجود دارد که به گفته نمایندگان، حاوی «۸۵۰ میلیارد تومان بودجه بی حساب و کتاب» است و هیچ نظارتی بر هزینه این بودجه انجام نشده و نحوه هزینه آن نیز مشخص نميباشد.

در مهر ماه 1391 به عنوان آشفتگی بازار ارز طرح سؤالی از دولت با امضای  نمايندگان مجلس از رئيس جمهوری ايران با ۱۰۲ امضا به مجلس ارائه میشود، اما در روز يکشنبه 14 آبان امضای نمايندگان با ۷۷ امضا به مجلس ارائه ميگردد. و رئيس مجلس وصول آن را اعلام ميدارد. احمدی نژاد ظاهرا از تقديم سؤال به مجلس استقبال نموده ميگويد من نيز نا گفته هايی دارم که در مجلس اعلام خواهم داشت. 

روز يکشنبه چهاردهم آبان علی مطهری در نشست علنی مجلس ازبیان ناگفته های محمود احمدی نژاد در مجلس استقبال ميکند و ميگويد «از طرح ناگفته‌ های رييس‌ جمهور در مجلس استقبال می‌کنيم و می‌خواهيم هرچه زود‌تر ناگفته ‌های خود را بگويد تا خيال همه راحت شود. من فکر می‌کنم رييس جمهور میخواهد مجلس را بترساند تا از سؤال عقب نشينی کند وگرنه ما از هرچه که احمدی ‌نژاد بخواهد بگويد استقبال می‌کنيم.»
 
«او ناگفته‌ ها را بگويد، چرا اين قدر همه را می‌ ترساند؟ يک بار بگويد و خيال همه را راحت کند. اکنون آيين نامه اصلاح شده و بعد از صحبت رييس جمهور نمايندگان می‌توانند صحبت کنند و رأی گيری کند که آيا از سؤال او قانع شده‌اند يا نه و اين بار دست احمدی‌نژاد آنقدر‌ ها باز نيست که اقدام دفعه پيش خود را تکرار کند.» بايک سؤال از رييس جمهور اوضاع کن فيکون نمی‌شود بلکه می‌تواند موثر باشد و بين گفتگو‌ ‌ها راه حل خوبی برای کشور پيدا شود‌.

به نظر ميرسد که آقای علی مطهری هنوز از پشت پرده خبر ندارد و فراموش کرده است که شورای نگهبان او را فاقد صلاحيت برای نمايندگی اعلام داشته بود، اما ناگهان معجزه ای رخ ميدهد و صلاحيت او تأييد ميگردد.

به گزارش خبرگزاری مهر،‌ هفته گذشته علی حسین حاجی عضو شورای مرکزی فراکسيون اصولگرايان مجلس، در گزارشی از نشست هیأت رئیسه این فراکسیون با احمدی نژاد گفته بود، دراين جلسه احمدی نژاد اعلام کرد رئيس جمهور سؤال را فرصتی برای بيان حرف های ناگفته خود میداند. به اعتقاد من احمدی نژاد به هيچ عنوان از طرح سؤال در صحن علنی نگران و ناراحت نبود و اعلام کرد که من سؤال از رئيس جمهور را فرصتی میدانم که حرف های نگفته را در مجلس بيان کنم.» من فکر ميکنم « درصورت طرح سؤال از رئيس جمهور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی احمدی نژاد مسائل جديدی را در فضای سياسی کشور مطرح خواهد کرد و نمايندگان پاسخ خواهند داد و اين فضا با فضای مورد نظر رهبر انقلاب مبنی بر تعامل و همدلی تطابق ندارد.»

احمد توکلی يکی ديگر از ‌نمایندگان اصولگرا، به احمدی نژاد توصيه ميکند «اگر به روش معقولی به سوالات نمايندگان پاسخ داده نشود التهابات در بازار ارز تشديد شده و دودش به چشم مردم میرود، بنابراين اگر کسی وفادار به مردم است بايد اين نکات را رعايت کند.» و در ادامه ميگويد «من چون اين مواردی را که اعلام کرده ام از سوی رئيس جمهور امکان ناپذير میدانم و برای اينکه مصلحت مردم رعايت شود، با سؤال ازرئيس جمهور درصحن مجلس مخالفم، اما حالا ديگر حق قانونی نمايندگان است و بايد انجام شود.»

محمود احمدی نژاد که برای نخستين بار در تاريخ جمهوری اسلامی روز ۲۴ اسفندماه سال ۱۳۹۰ به مجلس رفته بود، با پاسخ های خودخشم نمايندگان را بر می انگيزد.

با اين حال، علی مطهری روز 14 آبان در پاسخ پرسشی در خصوص نحوه واکنش محمود احمدی نژاد به هنگام حضور درمجلس اسفند ماه سال گذشته گفته است: «با اصلاح آيين نامه دست احمدی‌نژادمانند قبل بازنيست و نمايندگان میتوانند پس از او درباره پاسخ‌ های رئيس جمهور صحبت کنند، و  به او بگويند آيا قانع شده‌اند يا نه‌.»

به دنبال اين فعل وانفعالات احمد جنتی دربخشی ازخطبه های نمازجمعه تهران به مطرح شدن بحث سؤال ازاحمدی نژاد اشاره ميکند و با بیان اینکه این حق قانونی نمایندگان و امری بجا و لازم است، بيان ميدارد « اما در شرایط فعلی این که چه مقدار سؤال از احمدی نژاد مصلحت است، خود آقایان باید فکر کنند آیا دشمن از اين سؤالات چه بهره برداری خواهد کرد؟ آیا اين همان اختلاف قوا نیست؟ دشمن شاد نمیشود؟ چه کسی خوشحال و چه کسی ناراحت خواهد شد؟ 

چند روز بعد از سخنان جنتی خبرگزاری مهر گزارش ميدهد علی خامنه ای روز گذشته در دیدار با گروهی که با نام بسیجيان به دیدار او برده شده بودند طی سخنانی ميگويد: هم قوه قضائيه ما به وظيفه خود عمل ميکند. هم قوه مجريه ما نشان ميدهد که هم به صحت عمل خودشان و هم به صداقت خودشان اعتماد دارند! حالا اين دو کار اتفاق افتاد، چه ميخواهيد ديگر؟ اين دو نقطه مثبت اتفاق افتاده، ديگر عمل نکنند! مردم خودشان می فهمند، اهل بصيرتند. ادامه اين کار همان است که دشمنان ميخواهند!

«طرح سؤال از احمدی نژاد تا اینجا کارمثبتی بود، هم نشان دهنده احساس مسؤلیت مجلس وهم آمادگی مسؤلان دولتی برای پاسخگویی بود، اما ادامه این کار آن چیزی است که دشمن میخواهد، از نمایندگان محترم، تقاضا ميکنيم از اینجا به بعد ادامه ندهند».
بعد از فرمان ولی مطلقه فقيه، نمایندگان سؤال کننده از رئیس جمهور، طی بیانیه ای انصراف خود را از سؤال کردن اعلام ميدارند و علی مطهری که نقش مهمی در این کار داشته است اعلام ميکند: « رهبری درباره طرح سؤال از احمدی نژاد حکم حکومتی دادند و بنده نیز خود را تابع این حکم میدانم!!»

درپاسخ به اين پرسش که در صورت وجود راه‌حل برای پيگيری مشکلات اقتصادی،‌ چرا ازابتدا سؤال از رييس‌ جمهور مطرح شد؟‌ گفت ما فکر می‌کرديم سؤال مفيد است، هنوز هم معتقديم سؤال از رييس‌جمهور مفيد خواهد بود اما چون نظر رهبری مخالف موضوع سؤال بود و حکم حکومتی دادند ما هم تابع هستيم.

متن  نامه رئيس مجلس به رهبر
بسم الله الرحمن الرحيم 
رهبر معظم انقلاب اسلامی 
حضرت آيت الله خامنه ای دامة برکاته الشريف
با احترام و تحيات 
سخنان امروز حضرتعالی در ديدار با بسيجيان عزيز که از فراز های بسيار ارزنده ای برخوردار بود به ويژه در شرايط حساس حمله نظامی رژيم صهيونيستی به ملت مظلوم و شجاع فلسطين، حکيمانه و برای امت اسلامی راهگشا می باشد. حضرتعالی از جمله در مورد سؤال از رئيس جمهور که عده ای از نمايندگان مجلس پيگير آن بودند، ضمن اعلام درستی اقدام سؤال کنندگان، امرفرموديد که اين اقدام همين جا متوقف گردد. زيرا نظر ولی امر مسلمين که اشراف بر همه مصالح مسلمين دارند، برای جامعه اسلامی قرين سعادت بوده و اطاعت از اوامر حضرتعالی فريضه و مايه افتخار اينجانب و نمايندگان مجلس میباشد.

از خداوند متعال خواهانيم سايه ارزشمند آن مقام معزز را مستدام بدارد لاريجانی


وقتی چنين چاپلوسانی خودرا نماينده  ملت ايران ميدانند، نبايد انتظارداشت کسی که خود را ولی امر امت اسلامی اعلام ميکند، مليت وتاريخ ملتی را که سروری ومقام خود را زير نام آنها يدک ميکشد باور ندارد، نميتوان انتظارداشت  او يا منصوبين او دارای عرق ملی باشند و صادقانه از منافع ملت ايران دفاع نمايند. آنچه در اين نمايش ميتواند گويای اين واقعيت باشد اگر تاکنون شکی درآن وجود داشت و شماری از هم ميهنان صادق ما نيز زير تبليغات بلند گو های تبليغاتی نظام نميتوانستند بپذيرند که سرچشمه ونيرو دهنده تمام فساد ها، غارت ها،بازداشت ها وکشتاربیگناهان  از مرکزی نشأت ميگيرند که با نام بيت يا دفتر رهبری خوانده ميشود. رهبری که سخن گفتن در مورد اختلاس های ميلياردی را با حکم زبانی دولتی مسدود ميکند. فساد دولتی و ويرانی کشور را که عامل فعل آن رئيس جمهور او ميباشد با حکم دولتی ممنوع اعلام ميدارد، آيا ميتوان اميد داشت اين مقام معظم با کاردانی و بينش خردمندانه خود مردم ايران را از گردابی که به سوی آن کشانيده شده اند، راهی به سوی نجات پيدا کند؟

رهبرانی که رابطه خود را با مردم قطع ميکنند و در کالبد خودکامگی و خودبينی فرو ميروند و به صدا هايی که بدانها هشدار ميدهند توجهی نميکنند دير يا زود به سرنوشتی مشابه خودکامگان ديگر دچار خواهند شد. اين فرمان و تجربه تاريخ است، اما  همه خودکامگان خود را جز ديگران ميدانند، اما چنين نيست. همه آنها سرنوشت مشابهی خواهند داشت، فقط زمان يا چگونگی آن ممکن است متفاوت باشد.
هفتم آذر هزار سيصد نود يک